Texels Kookboek - Komkommersoep met krab en dille

Ingrediënten
1 komkommer ½ l groentebouillon ½ l visbouillon 100 gr krab of surimi
2 el dille peper

Hulpmiddelen
snijplank koksmes staafmixer kookpan

Voorbereiding

Bereiding

Was de komkommer en snijd hem in blokjes. Breng de blokjes met de groente- en visbouillon aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 7 minuten koken. De blokjes komkommer mogen nog stevig zijn.

Pureer de massa en voeg zoveel water toe als nodig is om een licht gebonden soep te krijgen. Breng de soep opnieuw aan de kook. Warm de in stukjes verdeelde krab en fijngeknipte dille even mee.

Voeg peper naar smaak toe.

Serveertip

In plaats van krab kan je ook rivierkreeftjes gebruiken.

Dragon, basilicum of munt kan je heel goed gebruiken als vervanger voor de dille.

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!